ingetochallt.blogg.se

Tekakor

Kategori: recept

Fick ett litet ryck Att baka. 
Äter ju inte bröd själv just nu men övriga familjen gör ju det.
jag älskar ju att baka fast de blir alldeles för sällan. 
Idag blev det iaf tekakor:







 

Saftiga tekakor

Ca 20 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 dl havregryn
75 g smör, smält
2 tsk salt
2 msk strösocker
1 ägg
12–14 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken och havregrynen. Rör om tills jästen lösts upp och låt blandningen stå i ca 5 min så att havregrynen blöts upp.

2. Tillsätt smör, salt, socker, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

4. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock och stansa ut runda bröd, ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

 

KOMMENTARER:

  • Milla säger:
    2015-01-07 | 18:24:35
    Bloggadress: http://millapilla.blogg.se

    Härligt att se att du skriver igen. Jag är inne och kollar varje dag om det hänt nåt nytt. 😀

    Du de där tekakorna ser ruskigt goda ut, tror du det finns nån bantnings kur där man bara får äta bröd?
    Den skulle passa mig i så fall. 🍞

    God fortsättning på det nya året!
    Kram Milla 😘

    Svar: Ja nu är jag på g igen 😃

    De luktade ruskigt gott också... Allt luktar gott just nu... Men nu måste jag vara stenhård om jag ska lyckas med de sista till juni... Mmmm brödbantning de vore något 😜

    Tack de samma ❤️
    frida hagberg

Kommentera inlägget här: