Tekakor
Kategori: recept




Saftiga tekakor
Ca 20 st
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 dl havregryn
75 g smör, smält
2 tsk salt
2 msk strösocker
1 ägg
12–14 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken och havregrynen. Rör om tills jästen lösts upp och låt blandningen stå i ca 5 min så att havregrynen blöts upp.
2. Tillsätt smör, salt, socker, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
4. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock och stansa ut runda bröd, ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Milla säger:
Bloggadress: http://millapilla.blogg.se
Härligt att se att du skriver igen. Jag är inne och kollar varje dag om det hänt nåt nytt. 😀
Du de där tekakorna ser ruskigt goda ut, tror du det finns nån bantnings kur där man bara får äta bröd?
Den skulle passa mig i så fall. 🍞
God fortsättning på det nya året!
Kram Milla 😘