"Kanelbullemuffins"
Kategori: recept

Det här behövs till 6-8 stora muffins, jag gjorde ca 14 mindre!
175 g smör (rumsvarmt)
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Fyllning och dekor:
1/2 dl strösocker
1 msk kanel
2 msk smör
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen och fortsätt vispa tills det blir pösigt. Rör ner gräddfil och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Ställ ut formarna i en muffinsplåt. Fördela hälften av smeten i formarna. Blanda socker och kanel till fyllningen och strö ut cirka 2 tsk i varje muffins. Klicka över resten av smeten. Klicka på lite smör på toppen. Grädda i ugnen 20-25 minuter. Strössla eventuellt över resten av socker- och kanelblandningen.